Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skymningslandet – magiska berättelser från Kalevala / Hämärän maa, 7-12 år

15 april, 2023 @ 14:00 - 14:45

Gratis

Med en magisk glimt i ögat, musik och olika fantasieggande föremål berättar Mikael Öberg spännande, dråpliga och mystiska historier ur den finska sagoskatten.

Lär dig finska trollformler, björnens hemliga namn och hur man gör för att hitta berättelser med hjälp av ögonvrån. Följ med till ett förtrollat land där träden blommar i silver och guld och norrskenet är en glittrande rävpäls. En plats där människor och djur talar samma språk och långa hårstrån klyvs på längden lika lätt som man knyter en knut på ett ägg! Här finns många trollkunniga hjältar som jagar förhäxade älgar, plöjer huggormsåkrar och reser hela vägen till dödsriket och tillbaka.

Föreställningen utgår från muntligt berättande. Till berättelserna knyts musik på t ex trummor och stränginstrument, och olika föremål som hittats i skogen (t ex ormskinn, skelett, stenar). Berättelserna kommer både från Kalevala och från olika uppteckningar om finska trollkarlar och trollkvinnor, så kallade Tietäjä.
Ingen föranmälan men begränsat antal platser.

Föreställningen spelas på svenska med vissa finska inslag.

Tillgänglighet: Har ditt barn eller du behov av särskilda anpassningar för att ert besök hos oss skall fungera? Hör då av dig till oss, i god tid innan ditt besök, så skall vi göra vårt bästa för att hjälpa till: barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se

Plats: Tellus

Detaljer

Datum:
15 april, 2023
Tid:
14:00 - 14:45
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Telefon:
031-368 34 00
E-post:
biblioteken@kultur.goteborg.se
Visa Arrangör-webbplats

Annan

Språk
Finska
Städer
Göteborg

Plats

Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Götaplatsen 3
Göteborg, Västra Götalands län 412 56 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-368 34 00
Visa Plats-webbplats