Sveriges Radio Finska gör program för, av och med folk med anknytning och intresse för finska och meänkieli i Sverige. Men naturligtvis välkomnar vi alla lyssnare!

Sveriges Radio grundade sin finskspråkiga redaktion 1969, och började sända program på finska redan 30 år tidigare.

Utvalda program

POPULA

Starta helgen med Sanna Laakso och Kalle Kinnunen. Vi snackar finska som våra mor- och farföräldrar, ältar uråldrig musiikki långt efter bäst före-datum och är mer stolta än någonsin.

Tillsammans med engagerande gäster snackar vi om det som berör, irriterar eller överraskaroch om Finland och Sverige som vi känner det. 

KARLAVAGNEN

Karlavagnen är Sveriges största samtalsrum! På måndagar får alla göra sin mening hörd på både svenska och finska!

Konceptet är lika enkelt som hållbart: bra och lyssnande programledare och spännande upplevelser, tankar och åsikter från de lyssnare som ringer in till programmet.

KONSERTTI

KONSERTTI kombinerar livekonserter inspelat någonstans i Sverige eller Finland, personliga artistintervjuer och exklusivt ihopsatta mixtapes.

LIVE • ARTISTI • MIXTAPE

Programledaren Vera Meski Karlström gräver fram ny musik, intervjuar artister och en gång i månaden släpps dessutom en exklusivt ihopsatt mixtape, gjord av en dj, producent eller en vanlig musikentusiast.

LAUANTAIFIIKKA

Lauantaifiikka on suora keskusteluohjelma, jossa sana on sinun. Keitä kuppi kahvia ja ota osaa keskusteluun soittamalla ohjelmaan!  020-994400

Suora lähetys lauantaisin klo 14 kanavalla P2 (Tukholmassa P6) tai sovelluksessa Sveriges Radio Play.

Juontajat ja lähetyspaikkakunnat vaihtelevat viikoittain. Lue lisää ohjelman juontajista ja sometoimittajasta!

Senaste nyhetssändningen

Toppnyheter

Ditt sällskap, hela dagen!

Aamu på finska

Ajankohtainen ja viihteellinen aamushow, joka kertoo tärkeimmät uutiset ja puheenaiheet Ruotsista, Suomesta ja maailmalta.

Aamupäivä på finska

Kepeää seuraa, syviä teemoja ja musiikkia, joka herättää muistot mieleen.

Iltapäivä på finska

Ajankohtaista asiaa ja kuulumisia koko Ruotsista.